Youké

Youké Sterke Jeugd helpt kinderen en jongeren van 0-23 jaar en hun gezin met snelle en efficiënte hulp waarin zij zelf de regie houden. De beste oplossingen vind je samen. Want ieder mens is oké en uniek, met een eigen levensstijl. Meer dan 500 betrokken en gecertificeerde professionals in de jeugd & opvoedhulp bieden intensieve ambulante hulp, dagbehandeling, 24-uurs behandeling, crisisopvang, pleegzorg en trainingen. We helpen in de eigen leefomgeving, samen met scholen, vanuit zorgteams en op locaties in de wijk. Met ons grote netwerk van gespecialiseerde samenwerkingspartners bieden we de best passende zorg voor jeugd in de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Holland. We werken altijd vanuit onze kernwaarden: samen, talentgericht, ondernemend, kleurrijk en zelfredzaam.

 

Stage: De Dijk 24-uurs crisisopvang Utrecht

Stage: De Dijk 24-uurs crisisopvang Utrecht


20240965

Stage Utrecht, minimaal 24 uur per week.

Utrecht, minimaal 24 uur per week.
Vanaf Februari 2025 zoeken wij twee derde jaar studenten voor een geheel schooljaar.

Het is je passie om kinderen en hun gezinnen te helpen. Juist als de situatie erg ingewikkeld is. Je wilt ervoor zorgen dat ze zelfverzekerd verder kunnen, uiteindelijk zonder jouw hulp. Voel jij je aangesproken? Jij bent dan precies op je plek bij Youké als stagiaire jeugdzorgwerker. Reageer via de solliciteerbutton!

Wat ga je doen?
Vanuit een multidisciplinaire setting leer je begeleiding te geven aan de jongeren in de groep, maar ook individueel. Hierbij is het scheppen van een goede leefsfeer en structuur belangrijk en ligt het accent in de begeleiding op competentievergroting vanuit de Houvast Interventie. Als stagiair (jeugdzorgwerker) ga je je ook bezighouden met het schrijven van een plan van aanpak, je verzorgt rapportages en levert een bijdrage aan de teamsamenwerking. Daarnaast verricht je huishoudelijke en administratieve werkzaamheden.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt de Hbo-opleiding SPH, Pedagogiek of MWD en je studieresultaten zijn op orde.
  • Je hebt affiniteit met de jeugdzorg.
  • Belangrijke eigenschappen van een stagiair(e) zijn: enthousiasme, empathie, leergierigheid en het nemen van initiatief. Je staat stevig in je schoenen.
  • Je verdiept je in de achtergrond van de gezinnen en gaat goed om met mogelijke verschillen in waarden en normen.
  • Je werkt doel- en resultaatgericht, zowel zelfstandig als in teamverband.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw leerproces. Je geeft hier zelf sturing aan door aan te geven wat je van jouw stagebegeleider nodig hebt en staat open voor feedback. Je hebt zicht op jouw persoonlijke leerdoelen.
  • De stage heeft onregelmatige diensten. Dat betekent dat je op verschillende tijden en dagen beschikbaar moet zijn, ook in de weekenden en vakanties.

Wat bieden wij?

  • De Dijk te Utrecht is een 24-uurs crisisopvang voor dak- en thuisloze jongeren (18 tot 23 jaar). De problematiek is complex en vaak een combinatie van problemen op psychisch, sociaal en maatschappelijk gebied. Voorbeelden zijn; psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek en schulden. Jongeren kunnen 2 maanden op De Dijk verblijven. De begeleiding richt zich op het stabiliseren van de situatie van de jongeren en het ondernemen van de nodige stappen, samen met de Trajectmanager, om een passende vervolgplek te organiseren. Er is plek voor een gemengde groep van 15 personen en er werken 7 vaste medewerkers, een team assistent, gastvrouw en teamhoofd.
  • We zoeken voor de periode februari 2025 2 stagiair(e)s.
  • Het betreft een 3e jaar stage van minimaal 24 uur voor een heel schooljaar. De start is de eerste week van februari.
  • Een stagevergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Wij vinden diversiteit en inclusiviteit erg belangrijk. Bij Youké is iedereen welkom. Onze medewerkers maken het verschil. We bieden ruimte aan iedereen en gebruiken de kracht van de diversiteit en inclusie om samen te excelleren. Talent als basis, diversiteit en inclusiviteit als kracht.

Solliciteren
Is een stage bij Youké precies dat wat jij nodig hebt om jezelf te ontwikkelen tot een professional die klaar is voor het echte werk? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV via de oranje solliciteerbutton (vacaturenummer 20240965). Je kunt reageren tot en met 20-12-2024. Heb je vragen over de stage neem dan contact op met Said Amazyan (stagebegeleider), tel: 088 170 5108. Kijk voor meer informatie over Youké verder op onze site www.youke.nl.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Utrecht

Sluitingsdatum:
21-12-2024

Startdatum:
05-09-2024

Locatie:
Utrecht



Contactpersonen:
Said Amazyan

Bedrijfspagina:
http://www.youke.nl