Youké

Youké Sterke Jeugd helpt kinderen en jongeren van 0-23 jaar en hun gezin met snelle en efficiënte hulp waarin zij zelf de regie houden. De beste oplossingen vind je samen. Want ieder mens is oké en uniek, met een eigen levensstijl. Meer dan 500 betrokken en gecertificeerde professionals in de jeugd & opvoedhulp bieden intensieve ambulante hulp, dagbehandeling, 24-uurs behandeling, crisisopvang, pleegzorg en trainingen. We helpen in de eigen leefomgeving, samen met scholen, vanuit zorgteams en op locaties in de wijk. Met ons grote netwerk van gespecialiseerde samenwerkingspartners bieden we de best passende zorg voor jeugd in de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Holland. We werken altijd vanuit onze kernwaarden: samen, talentgericht, ondernemend, kleurrijk en zelfredzaam.

 

Jeugdzorgwerker C, Gespecialiseerde klas Middenbouw op het SO Noorderlicht

Jeugdzorgwerker C, Gespecialiseerde klas Middenbouw op het SO Noorderlicht


20240964

Zeist, 24-32 uur per week

Zeist, 24-32 uur per week
Start 1-11-24

Ligt jouw passie bij het verbinden en integreren van onderwijs en jeugdzorg? Heb je als jeugdzorgwerker altijd affiniteit gehad met het onderwijs en wil je hierin iets betekenen? Dan is de functie als jeugdzorgwerker in het onderwijs net iets voor jou! Reageer via de solliciteerbutton!

Als jeugdzorgwerker in het onderwijs werk je met leerlingen in het SBO of SO om hun op verschillende gebieden te versterken waardoor zij weer optimaal tot ontwikkeling kunnen komen.

Op dit moment zijn we op zoek naar een Jeugdzorgwerker voor in de gespecialiseerde klas middenbouw op het SO Noorderlicht in Zeist.

Wat ga je doen?
Als jeugdzorgwerker binnen SO Noorderlicht draag je zorg voor de sociale competenties bij de leerlingen. Veelal zitten de leerlingen op het SO omdat ze niet goed overweg kunnen met externe prikkel, emoties, en of gestelde diagnose.
Als Jeugdzorgwerker ben je beschikbaar voor extra hulp, advies, ondersteuning, versterking en behandeling in de klas of op individuele basis. Het doel is om elke leerling op een laagdrempelige manier te versterken en te ondersteunen of behandelen op verschillende gebieden waardoor zij optimaal tot ontwikkeling kunnen komen binnen het onderwijs.
Er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit de driehoek: Ouders, leerling & school + de jeugdzorgprofessional en eventueel andere betrokkenen.
Je werkt nauw samen met de intern begeleiders, orthopedagoog en medewerker van school en biedt behandeling, training en coaching op school aan de kinderen in de klas.

Waar ga je werken?
Youke staat voor: snel, eenvoudig en zo nabij mogelijk de juiste hulp bieden aan jeugdigen en gezinnen met complexe problemen. Door de specialistische jeugdhulp op school te organiseren, zijn we letterlijk ‘in de buurt’ van zowel de jeugdigen en gezinnen als de verwijzers. We werken aanvullend op wat de jeugdige, het gezin, het netwerk en het lokale team kunnen.

De inzet is bedoeld om de leerling optimaal tot ontwikkeling te laten komen, schooluitval te voorkomen, leerlingen te versterken om zich om de doorgaande lijn op school voort te kunnen zetten en daarbij zwaardere hulpverlening te voorkomen.

De Jeugdzorgwerker heeft de volgende expertise:

  • In staat om een ondersteuningsvraag en de veiligheid van een jeugdige of zijn ouders te beoordelen en professioneel advies te geven.
  • De ondersteuning vraag omzetten in een concrete en meetbare doelen voor in de klas
  • Is in staat om de meeste complexe hulpvragen te beantwoorden.
  • Kan met klassenteam de hulp op passende wijze inzetten, is communicatief vaardig, bezit veel methodisch kennis, heeft inlevingsvermogen, weet zich te positioneren en aan te sluiten, is outreachend, zelfstandig en betrokken.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding (bijv. SPH)
  • Je bent SKJ geregistreerd, of kunt voldoen aan de SKJ-eisen
  • Je werkt zelfstandig en bent tegelijkertijd bereid om de samenwerking te zoeken met alle partners: ouders, school, wijkteams en gemeente.
  • Je hebt ervaring in het samenwerken met onderwijs.
  • Je hebt kennis van een systeemgerichte aanpak.
  • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
  • Belangrijke eigenschappen zijn: open houding, nemen van initiatieven, flexibel, kritisch, empathisch, innovatief en enthousiast., communicatief vaardig, methodische kennis, inlevingsvermogen, aansluitingsvermogen en outreachend kunnen werken. Je verdiept je in de achtergrond van de kinderen en gaat goed om met mogelijke verschillen in waarden en normen

Wat bieden wij?

  • Wij bieden een boeiende en afwisselende functie in een ondernemende organisatie met een prettige werksfeer. Standplaats Zeist.
  • Wij bieden je een jaarcontract met arbeidsvoorwaarden conform de cao Jeugdzorg. Een salaris in schaal 8 met een maximumsalaris van €4223,16 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
  • Alle schoolvakanties ben je vrij. Daarbuiten kan geen verlof worden genomen.
  • Als jeugdzorgwerker C, in het onderwijs krijg je een schoolweken contract (je werkt in schoolweken iets meer dan je contract en hebt dan 12 weken vakantie)

Wij vinden diversiteit en inclusiviteit erg belangrijk. Bij Youké is iedereen welkom. Onze medewerkers maken het verschil. We bieden ruimte aan iedereen en gebruiken de kracht van de diversiteit en inclusie om samen te excelleren. Talent als basis, diversiteit en inclusiviteit als kracht.

Solliciteren
Heb je vragen over de vacature of sollicitatieprocedure neem dan contact op met Babet Ringeling, Teamhoofd, bringeling@youke.nl of via 06-57550073. Kijk voor meer informatie over Youké verder op onze site www.youke.nl.

Wil je direct solliciteren? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV via de solliciteerbutton (vacaturenummer 20240964). De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Utrecht

Sluitingsdatum:
31-10-2024

Startdatum:
04-09-2024

Locatie:
Zeist



Contactpersonen:
Babet Ringeling
tel.: 088 170 5280

Bedrijfspagina:
http://www.youke.nl