Youké

Youké Sterke Jeugd helpt kinderen en jongeren van 0-23 jaar en hun gezin met snelle en efficiënte hulp waarin zij zelf de regie houden. De beste oplossingen vind je samen. Want ieder mens is oké en uniek, met een eigen levensstijl. Meer dan 500 betrokken en gecertificeerde professionals in de jeugd & opvoedhulp bieden intensieve ambulante hulp, dagbehandeling, 24-uurs behandeling, crisisopvang, pleegzorg en trainingen. We helpen in de eigen leefomgeving, samen met scholen, vanuit zorgteams en op locaties in de wijk. Met ons grote netwerk van gespecialiseerde samenwerkingspartners bieden we de best passende zorg voor jeugd in de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Holland. We werken altijd vanuit onze kernwaarden: samen, talentgericht, ondernemend, kleurrijk en zelfredzaam.

 

Stageplaats Pleegzorg

Stageplaats Pleegzorg


20240861

24 uur per week

Amersfoort, 24 uur per week

Soms kan een kind (tijdelijk) niet thuis wonen en wordt het opgevangen in een pleeggezin, een ingrijpende ervaring voor alle betrokkenen. Zorg jij dat het verblijf bij het pleeggezin voor het kind zo goed mogelijk verloopt? Jij bent dan precies op je plek bij Youké als stagiair(e) Jeugdzorgwerker. Reageer via de oranje solliciteerbutton!

Wat ga je doen?
Je loopt stage binnen de ambulante hulpverlening, begeleiding en crisis op het gebied van pleegzorg. Als pleegzorgbegeleider zijn je werkzaamheden vooral gericht op een adequate begeleiding en ondersteuning aan zowel pleegkinderen en pleegouders als de eigen ouders, met als doel de kwaliteit van het verloop van de pleeggezinplaatsing en de eventuele terugkeer naar het eigen gezin te bevorderen. De werkzaamheden vinden veelal op locatie plaats (in de thuissituatie).

Je werkt samen met andere collega’s in je team en doet ervaring op in het begeleiden van pleegouders en het systeem van het kind/ de jongere, waaronder de ouders en belangrijke anderen. Ook heb je contact met andere begeleiders en hulpverlenende instellingen waar nodig. Je rapporteert en registreert en bent aanwezig bij vergaderingen, multidisciplinair overleg en zorgteambesprekingen rondom het hulpverleningsplan. 

Wat zoeken wij?

  • Voor Pleegzorg regio Eemland, Zuid-Oost Utrecht en Foodvalley, standplaats Amersfoort zoeken wij een enthousiaste stagiair(e).
  • Je volgt een relevante Hbo-opleiding Social Work of Pedagogiek.
  • Het is de derdejaars stage van je studie en je studieresultaten zijn op orde.
  • Belangrijke eigenschappen van een stagiair(e) zijn onder andere enthousiasme, empathie, leergierigheid en het nemen van initiatief.
  • Je hebt affiniteit met de jeugdzorg.
  • Je verdiept je in de achtergrond van gezinnen en gaat goed om met mogelijke verschillen in waarden en normen.
  • Je werkt doel- en resultaatgericht.
  • Je staat stevig in je schoenen.
  • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar en bereid om ook wel eens in de avond te werken.

Wat bieden wij?

  • Pleegzorg biedt een leuke en afwisselende stageplek. Het betreft het uitvoeren van verscheidene varianten in de pleegzorg waarvan de belangrijkste zijn: hulpverlenings-variant, opvoedvariant, perspectiefonderzoek, netwerkonderzoek en crisis.
  • Je ontvangt een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand op basis van 32 uur per week, conform CAO Jeugdzorg.
  • Wij vinden diversiteit en inclusiviteit erg belangrijk. Bij Youké is iedereen welkom. Onze medewerkers maken het verschil. We bieden ruimte aan iedereen en gebruiken de kracht van de diversiteit en inclusie om samen te excelleren. Talent als basis, diversiteit en inclusiviteit als kracht.

Solliciteren
Is een stage bij Youké precies wat jij nodig hebt om jezelf te ontwikkelen tot een professional die klaar is voor het echte werk? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV via de oranje solliciteerbutton (vacaturenummer 20240861). Heb je vragen over de vacature of sollicitatieprocedure neem dan contact op met Debbie Rijlaarsdam (teamhoofd pleegzorg Youké) via drenkema@youke.nl. Kijk voor meer informatie over Youké verder op onze site www.youke.nl.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Utrecht

Sluitingsdatum:
30-09-2024

Startdatum:
14-08-2024

Locatie:
Amersfoort



Contactpersonen:
Debbie Rijlaarsdam-Renkema

Bedrijfspagina:
http://www.youke.nl